Vergi ve Güncel Haber Portalı

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Okul Çağındaki Çocuğa Ne Kadar Zam Geldi? Ne Kadar Oldu?

13.01.2018
173
Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Okul Çağındaki Çocuğa Ne Kadar Zam Geldi? Ne Kadar Oldu?

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Okula giden çocuklara devlet desteği ne kadar?devlet desteğine 2018 yılında ne kadar zam geldi? okuyan çocuk için para yardımı kimlere verilir?okul çağındaki çocuklara devlet desteği için nereye başvuru yapılır?Her çocuk için ayrı ayrı yardım alınabilir mi?Başvuru yapmak için gerekli evraklar nelerdir 2018?

Bunun gibi bir çok soru ve cevabı için detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Sosyal ve Ekonomik Destekten Kimler Yararlanabilir 2018?

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Okul çağındaki çocuklara devlet desteği için bazı soru işaretleri bulunmaktadır.Bunlardan birisi de bu destekten,paradan kimlerin yararlanacağı konusudur.Kimlerin yararlanacağı ise,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.Buna göre aşağıdaki şartlarda olanlar bu destekten yararlanabileceklerdir:

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

ç) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Destekten Nasıl Yararlanılır 2018?

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Okul çağında çocuğunuz varsa ve şartlara uygunsanız bu para desteğinden yararlanmak için öncelikle bir dilekçeyle beraber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılır.Burada,Sosyal Çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyolog tan oluşan kişiler sizinle ön görüşme yapar.Bu görüşme sonucu bu desteği alıp alamayacağınıza karar verilir.Eğer uygun görülürse sizden gerekli evraklar istenir.

Ekonomik Destekten Yararlanmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ön görüşme sonucu uygun görülenlerden bazı evraklar istenip gerekli dosya açılır.Bu belgeler de aşağıdaki gibidir:

  • T.C. Kimlik Numarası beyanı,
  • Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,
  • İş-Kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belge,
  • Müracaatçının durumunu tespit amacıyla talep edilebilecek diğer belgeler.

2018  Okuyan Çocuk Desteği Ne Kadar Oldu?

Okuyan Çocuğa Devlet Desteği 2018. 2017 yılında okuyan çocuklar için ne kadar destek verileceğine diğer yazılarımızda yer vermiştik.Bu yazılara buradan ulaşabilirsiniz.2018 yılına girdiğimiz şu günlerde hemen hemen her şeyde olduğu gibi bu sosyal yardımda da artış oldu.Bu artışlardan sonra ise 2018 yılının ilk 6 ayında uygulanacak miktarlar aşağıda belirtilmiştir:

EĞİTİM GURUPLARI Oranlar % 2018 Ocak – Haziran Ekonomik Destek Tutarı
OKUL ÖNCESİ ÇOCUK 50 515,61
İLKÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK 75 773,42
ORTA ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK 80 824,98
ORTA ÖĞRETİM SEVİYESİNDE OLUP OKULA DEVAM ETMEYEN ÇOCUK İÇİN 50 515,61
YÜKSEK ÖĞRETİME DEVAM EDEN ÇOCUK 90 928,10

 

Okuyan Çocuğa 878 Lira Devlet Yardımı Nasıl Alınır 2017 Miktarı Ne Kadar ?

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Alime dedi ki:

    2014 cocugum var seneye anaokuluna gidecek ama durum yok tekbaşıma bakiyorum devlet destegi alabirmiyim ve nekadar alırım

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.