Vergi ve Güncel Haber Portalı

Vergi Borcu Yapılandırma Nedir? Nasıl Yapılır? 2020

Vergi Borcu Yapılandırma Nedir? Nasıl Yapılır? 2020

Bugün ki makalemizde vergi borcu yapılandırma nedir, nasıl yapılır 2020 verilerini daha yakından inceleme yoluna gideceğiz hep birlikte. Vergi sistemleri ile alakalı olarak zaman içerisinde devlet, mevzuat üzerinde birçok farklı seçeneği beraberinde getirdi. Vergi borçları, zaman içerisinde birçok farklı nedene bağlı olarak ödenemeyebilir. Devlet bu anlamda vatandaşlarına çok yönlü olarak alternatif ödeme biçimleri sunuyor demek yanlış olmaz sanıyorum.

Vergi yapılandırma özelliği ile birlikte devlet, vatandaşlarının kendisine olan borçlarını çok daha rahat bir şekilde ödemeleri için somut adımlar atıyor. Şimdi sizleri bu özellik ile alakalı olarak bilgilendirecek ve fikir sahibi olabilmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Vergi Borcu Yapılandırma Nedir?

Vergi borcu yapılandırma, devlete olan borçlarınızın daha rahat ödenebilmesi için faiz uygulaması yapılarak daha esnek bir ödeme planı çıkarılmasıdır.

Bankaların bu anlamda uyguladığı kredi yapılandırma seçeneği ile aynı özelliklere sahip olan seçeneklerden birisidir. Ancak özellikle bu seçenek yüksek vergi ödemelerinde kullanılan seçeneklerden birisidir. Vergi borçlarınızı daha esnek ödeme planları ile yapabilir. Tabi ki bunun için ayrıca durumunuzu devlete beyan etmek ve buna yönelik olarak bir kanıt sunmak zorundasınız. Aksi takdirde yapılandırma imkanlarından faydalanmanız da çok zor.

Devlet, bu anlamda tüm vatandaşlarının ödeme rutinlerini ve maddi gelirlerini kontrol altına alarak hareket eder. Yani yapılandırma için de gerçekten ihtiyaç sahiplerini araştırır ve bu anlamda sizlere ideal seçenekleri sunar. Tabi ki bunu nasıl yapacağınızı ve nereden yapacağınızı bilmek de önemli bir konu.

Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Devlet bu gibi alanlarda özellikle öncelikli olarak doğrudan birebir başvuru seçeneklerini önemser. Ancak insanlara kolaylık olması amacı ile de birçok farklı alternatif kendisini gösterir. Dolayısı ile öncelikli olarak yapılandırma ile alakalı olarak bir başvuru yapacaksanız önceliğiniz her ne olursa olsun Gelir İdaresi Başkanlığı merkezleri bu anlamda önceliğiniz olmalıdır. Şimdi alternatif seçenekler üzerine eğilelim istiyoruz.

Vergi Dairelerinde Borç Yapılandırma

  • Öncelikle ödeyemediğiniz ve gecikmede olan vergi borcunuz var ise yapılandırma talebi için bağlı olduğunuz vergi dairesine gidin.
  • Vergi memuru ile görüşme yapın ve borç yapılandırması talebiniz olduğunu söyleyin.
  • Vergi memuru sizden bunun için belli başlı belgeler isteyecektir. Gelir belgesi, üzerinize olan varlıklar ile alakalı olarak belgeler talep edebilir.
  • Sonrasında bu belgelerin değerlendirme sürecinin ardından vergi dairelerine davet edilirsiniz ve borcunuz için esnek ödeme planı devlet tarafından direk olarak belirlenir.

Her insan bilir ki devlette hiçbir vatandaşın herhangi bir şekilde parası kalmaz. Devlet, geç de olsa herkese parasını verir. Ancak devletin de hiçkimse de parasını bırakmayacağını unutmayın. Dolayısı ile vergi borçları devletin en önemsediği gelir kaynaklarından birisidir. Dolayısı ile ne olursa olsun vergi borcu ile alakalı seçenekleri değerlendirme yoluna gidin.

İnternetten Vergi Borcu Yapılandırma

İnteraktif Vergi Dairesi (IVD) bu anlamda yeni nesil bir devlet vergi uygulaması modelidir. Artık tüm işlemlerinizi internet ortamında da e-Devlet bilgileriniz ile giriş yaparak halledebilme şansına sahipsiniz. Vergi borcu yapılandırması için de ayrıca bu şekilde başvuru yapabilme gibi bir imkanınız olduğunu unutmayın.

  • İnteraktif vergi dairesi sistemini ya da mobil uygulamasını açın.
  • Ardından e-Devlet şifre bilgileriniz ile TC kimlik numaranız üzerinden sisteme giriş yapın.
  • Ardından sistem içerisinde vergi borçları sekmesi altında yer alan yapılandırma talebi kısmına girin.
  • Üzerinizde ki tüm vergi borçları sistem üzerinde görünür. İlgili borçları seçerek direkt olarak yapılandırma talebinde sorunsuz şekilde bulunun.
  • Değerlendirme sürecinin ardından sistemde yapılandırmayı izleme şansına sahip olursunuz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.