Vergi ve Güncel Haber Portalı

Vergi Dairesi Çalışma Saatleri 2020

29.09.2020
47
Vergi Dairesi Çalışma Saatleri 2020

Bugün ki makalemizde çok merak edilen sorulardan olan vergi dairesi çalışma saatleri 2020 seçenekleri ile alakalı olarak bilgi edinmek istiyoruz. Türkiye genelinde vergi işlemleri ile alakalı olarak bütün süreç eskiden birimlerce yönetilmek zorunda idi. Türkiye geneline baktığımız zaman özellikle devlet tüm birimlerinin işlemlerini yavaş yavaş internet ortamına taşıdı demek yanlış olmaz sanırım.

Vergi dairelerinin geneline baktığımız zaman özellikle insanların son derece yoğun olduğu ve işlem bütünlüğünün meydana geldiği mükemmel bir sistem olarak dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz. Türkiye genelinde her geçen gün büyüyen ve gelişen dijital sistemlere devletin de ayak uydurması ile birlikte ortaya çok ciddi manada ilgi çekici seçenekler çıktı. Bizde şimdi elimizden geldiğince sizleri bilgilendireceğiz.

Vergi Dairesi Çalışma Saatleri

Vergi daireleri, bildiğimiz gibi bir devlet kurumu olarak dikkatleri çekiyor ve dolayısı ile devletin kamu kurum ve kuruluşları için belirledikleri standartlara bağlıdırlar. Vergi dairelerinin çalışma saatleri de 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca tüm kamu kurum ve kuruluşları ile aynı saatte çalışmaktadırlar.

Vergi dairesi yalnızda haftaiçi olmak sureti ile hizmet vermektedirler. Dolayısı ile haftasonu çalışma gibi bir durum söz konusu değildir. Tüm devlet kurumlarında ideal çalışma saatleri her personel için haftalık 40 saat olarak belirlenmiştir. Dolayısı ile bu çalışma saatleri de tamamen devlet memurlarının çalışma saatleri ile doğrudan alakalıdır.

Vergi daireleri hafta içi her gün mesaiye sabah saat 08:00’da başlar ve öğlen 12:00’a kadar devam eder. 12:00’da öğle molası veren vergi daireleri öğleden sonra saat 13:00’da tekrar mesaiye başlar ve akşam kapanış saati olan 17:00’a kadar mesaiye devam eder.

Vergi Dairesi Çalışma Saatleri

Vergi Dairesi Çalışma Saatleri

7/24 Çalışan Vergi Dairesi Hangisidir?

Türkiye artık devlet olarak her işlemini tamamen dijital ortama taşımış olan alternatiflerden birisi olarak dikkatleri çekiyor diyebiliriz sanırım. Hazine ve Maliye Bakanlığı, zaman içerisinde hem işlem takibi hem de verileri tamamen dijital ortamda işlemek için somut adımlar attı. Her türlü vergi işlemine yönelik olarak da somut adımlar tamamen online ortama işlemlerin taşınması ile atıldı demek yanlış olmaz.

7/24 çalışan vergi dairesi sistemi geçtiğimiz aylar içerisinde resmen aktif edildi. İnteraktif Vergi Dairesi, tamamen online ortamda bizlere hizmet sunan son derece gelişmiş bir sistem olarak da dikkatleri çekiyor diyebiliriz. Hem mobil ortamda hem de bilgisayar ortamında sizlere en iyi seçenekleri sunan bu vergi dairesi, zaman içerisinde beklentileri de tamamen karşılayan altyapısı ile birlikte devlet için de en pratik seçeneklerden oldu.

7/24 aktif olarak çalışan ve sizlerin herhangi bir şekilde vergi dairesine gitmemesi için ideal seçenekler sunan bu mükemmel sistem fark yaratıyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen sektör içerisinde artık devletin vergi sistemleri aşamasında da ortaya son derece ideal seçenekler kendisini gösterdi. Yakın bir zaman dilimi içerisinde sistem ile alakalı olarak daha yeni alternatifleri sizlere sunacağız.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.