Vergi ve Güncel Haber Portalı

Vergi Faaliyet Kodları 2020 – 2021

27.10.2020
146
Vergi Faaliyet Kodları 2020 – 2021

Bugün ki makalemizde sizlerle birlikte vergi faaliyet kodları 2020 – 2021 verileri üzerinde duracak ve fikir edinmeniz için veriler sunacağız. Türkiye’de vergi konusu yıllar yılı önemle takip edilen ve devletin sürekli olarak faaliyet alanlarını yenilediği bir nokta olarak dikkatleri çekiyor. Hal böyle olunca da bilinmesi gereken faaliyet kodları, vergilerin takibi ve uygulaması noktasında çok büyük önem arz ediyor diyebiliriz.

Vergi faaliyetleri ile alakalı olarak devlet, mali müşavirler aracılığı ile her türlü süreç noktasında ciddi manada bilgi sahibidir. Devletin vergi projelerine ilişkin olarak genel standartları sizler için elimizden geldiğince analiz edecek ve fikir edinmeniz için elimizden geleni yapacağız. Daha fazla merak ettiklerinizi yorum alanlarımızdan bizlere sorabilir ve anında cevap alabilirsiniz.

Vergi Faaliyet Kodu Nedir?

Vergi faaliyet kodu, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verginin takibi ve işlemsel hacimlerin doğruluğu açısından belirlenmiş olan tanımlama kodlarıdır.

Devlet, özellikle her türlü vergilendirme süreci ile alakalı olarak bu kodları kullanır ve işletmelerin doğru beyanat verebilmesi, beyannamelerin tebliği açısından da mükemmel imkanları sunar. Türkiye genelinde vergi usulleri kanunu kapsamında belirlenen bu faaliyet kodları, işletmeler tarafından kullanılması zorunlu olan unsurlar arasındadır. Her sene bu kodlar içerisinde eklenen ya da çıkan seçenekler olabilir. Bu neden dolayısı ile mali müşavirler ve muhasebeciler faaliyet kodlarının en güncel hallerini bulundurmak zorundadır. Her sene ortasında bir sonraki senenin faaliyet kodları Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi üzerinden paylaşılır.

Vergi Faaliyet Kodları Listesi 2020 – 2021

Vergi faaliyet kodlarına ilişkin olarak baktığımızda özellikle birkaç senelik dilim içerisinde sektörel genişleme ve farklılaşma nedei ile kod biçimlerinin ciddi manada fark yarattığını biliyoruz. Şimdi ise elimizden geldiğince daha farklı seçenekler üzerinde sizleri bilgilendireceğiz. 2021 yılı faaliyet kodları da resmi olarak TURMOB resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Aşağıdaki linkleri tıklayarak bilgisayarlarııza indirebilir ve analiz edebilirsiniz.

Vergi faaliyetlerine yönelik olarak genel itibari ile belirlenen kodları bu Excel dosyaları içerisinden sorunsuz bir şekilde takip etme imkanınız olacak. Yakın bir aman dilimi içerisinde sitemizde daha yeni verileri sizlere sunacak ve fikir edinmenizi sağlayacağız.

Vergi dairelerinin yeni mükellefiyet tesis ederken her mükellefin yaptığı işin adını sisteme girmez herkeze ayrı kayıt açmaz aşağıdaki kodlardan mükellefe hangisi uygunsa kodu sisteme girerek vergi mükellefiyet kaydını başlatır. Mükellefler yıllık gelirlerini beyan ederken aşağıdaki kodları gelir vergisi beyannamesine faaliyet kodu olarak girerler aşağıdaki kodlar eski kodlardan farklıdır.

Avrupa birliği uyum yasaları çalışmaları kapsamında KODLAR NACE kodlarına uyumlu hale getirilirmiştir arama yaparken deyatlı arama yapınız. uyum çalışması neticesinde bazı faaliyet türlerini bulamayabilirsiniz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.