Vergi ve Güncel Haber Portalı

Vergiye İlişkin Kanunlar Hangileridir? Vergi Mevzuatı 2020

28.04.2020
247
Vergiye İlişkin Kanunlar Hangileridir? Vergi Mevzuatı 2020

Bugün ki makalemizde sizlere vergiye ilişkin kanunlar hangileridir, vergi mevzuatı 2020 bilgileri ile alakalı olarak sizlere fikirler sunacağız. Türkiye genelinde özellikle vergi mükelleflerini genel olarak yasalara bağlamış olan onlarca ayrı anayasa maddesi ve mevzuat seçeneği söz konusudur. Özellikle mükelleflerin önemli bir kısmı bu anlamda net bir şekilde bilgi sahibi değil. Bizde bunları çevreleyen ve bilgi edinmenizi sağlayan vergi kanunları ile alakalı olarak bilgilendirmeler sunacağız.

2020 vergi mevzuatı ile alakalı olarak tüm detayları en kolay şekli ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden inceleme şansına da sahipsiniz. Şimdi sırası ile bu anlamda bilgi edinme yoluna gideceğiz.

Vergi Kanunları ve Kanun Numaraları

Vergi kanunları ve kanun numaraları, aslında yasal olarak tüm süreçler ile alakalı bilgi sahibi olmak ve aykırı hareket etmemek açısından büyük önem arz eder. Her geçen gün büyüyen şirketleşme atılımları ile birlikte vergi kanunlarının geneli öğrenmeye değer seçenekleri de beraberinde getiriyor.

Vergi kanunları ve kanun numaralarına ilişkin olarak elimizden geldiğince kapsamlı bilgileri sizlere sunma yoluna gideceğiz. Vergi usulleri ile alakalı olarak her türlü aşama ve vergi yönetmeliğine ilişkin alternatif seçenekler kendisini gösteriyor. Şimdi sizlere maddeler halinde bu anlamda bilgiler sunacağız. Detaylar aşağıdaki gibidir;

  • Gelir Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 193)
  • Kurumlar Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 5520)
  • Vergi Usul Kanunu (Kanun Numarası: 213)
  • Katma Değer Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 3065)
  • Özel Tüketim Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 4760)
  • Damga Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 488)
  • Harçlar Kanunu (Kanun Numarası: 492)
  • Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 7338)
  • Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 197)
  • Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu (Kanun Numarası: 6183)
  • Gider Vergileri Kanunu (Kanun Numarası: 6802)
  • Değerli Kağıtlar Kanunu (Kanun Numarası: 210)
  • Emlak Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 1319)
  • Belediye Gelirleri Kanunu (Kanun Numarası: 2464)
  • Dijital Hizmet Vergisi Kanunu (Kanun Numarası: 7194)
  • Menkul ve Gayrimenkul Gelir ve Giderleri Kanunu (Kanun Numarası: 1905)

olmak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde kesin olarak kendisini göstermektedir. Yukarıdaki kanunların her birinin içerisinde alternatifler ve maddeler kendisini net bir şekilde göstermektedir. Vergiye ilişkin kanunlar ile alakalı olarak elimizden geldiğince sizleri yakın bir zaman dilimi içerisinde daha kapsamlı olarak bilgilendirme yoluna gideceğiz.

Tabi ki bu kanunlar ile alakalı olarak sizlerin sorularına da yanıt verme gibi bir amaç içerisinde olacağız. Bunun için sitemizi günlük olarak ziyaret edebilir ve bu anlamda net şekilde fikir edinebilirsiniz.

2020 Vergi Mevzuatı

Vergi mevzuatına ilişkin olarak devlet insanların bilgi edinebilmesi amacı ile tüm kurum web sitelerinde mümkün mertebe kanunlara yer verme yoluna gitmiştir. 2020 yılında özellikle bu kanunlar ile alakalı olarak ciddi manada değişimler yaşandı ve mevzuat değişiklikleri internet sitesinde de kendisini net bir şekilde gösteriyor.

Öncelikli olarak Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde bununla alakalı olarak bilgi edinebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı vergi kanunları ve 2020 mevzuatına ilişkin bilgileri incelemek için TIKLAYIN. Bu sayfada özellikle tüm kanunlar ve maddeleri ile alakalı olarak en net seçenekleri sonuna kadar inceleme yoluna gidebileceksiniz.

Tabi ki bu sistem birçok farklı şekilde pratik olarak tasarlandı. Üst kısımda istediğiniz kanunları seçerek akabinde altında mülga kanunlar, değişiklik yapılan kanunlar gibi seçenekleri seçerek direk görmek istediğiniz seçenekleri görebilirsiniz. Bu araç, özellikle günümüzde muhasebeciler ve mali müşavirler tarafından en pratik şekilde tercih ediliyor. Dolayısı ile güven içerisinde kullanabileceğiniz yeni nesil devlet araçlarından birisidir. Sitemiz içerisinde de sizlere kolaylık sağlaması amacı ile paylaştık. Daha yeni bilgiler için sitemizi günlük olarak ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.