Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?

11.04.2017
198
2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?

Başbakan Binali YILDIRIM bugün katılmış olduğu bir TV programında yeni bir vergi yapılandırması yapılacağını belirtmişti. Maliye Bakanı Naci AĞBAL’da yapılacak vergi yapılandırmasının detayları  ile ilgili olarak ipuçları verdi. Sitemiz olarak Maliye Bakanın Sözleri üzerinden yapılandırma hakkında değerlendirmeler yapacağız.

Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın  Konuyla ilgili Açıklaması

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ? Maliye Bakanı Naci AĞBAL konuyla ilgili olarak “Yapacağımız uygulama şu şekilde olacak; daha önce 2016 Haziran itibarıyla yeniden yapılandırma kanununa başvuran vatandaşlarımızdan sonraki aylarda da 2017 Mart ayına kadar olan dönemde de vergi ve prim borcu var ise önceki yaptığı başvuruları tekrar güncelleyeceğiz, bu dönemi de kapsayacak şekilde tekrar yeniden yapılandırmalarını yapacağız.  Peşin ödeme indirimi geçen defa yapmıştık, yeniden yapılandırma bakımından yine aynı o bütün uygulamalar bu dönemde devam edecek. Bir de 2016 Haziran’dan önceki dönemlerden vergi borcu olmayan, prim borcu olmayan ama 2016 Temmuz’undan sonra ilk defa vergi borcu ve prim borcu olan vatandaşlarımız da bu uygulamadan yararlanacaklar. Böylelikle yaklaşık 47 milyar lira tutarındaki vergi alacağını yapılandırmış olacağız.” sözlerini söyledi.

2017  Vergi Yapılandırmasına  6736 Vergi Affına Başvuru Yapmayanlar Başvurabilecek mi ?

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?  Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın yaptığı açıklamalara göre yeni vergi yapılandırma düzenlemesinde  6736 Sayılı Kanun kapsamında yararlananlar başvuru yapacak yapmış oldukları taksitlendirmeler güncellenecek. Yani o taksitler iptal edilip yeni taksitler yapılacak.  2016 yılında Yapılan geniş kapsamlı 6736  vergi ve SGK affına başvurmayanlar da yeni yapılandırmadan ilgili vergi dairesine başvuru yaparak yararlanabilecek diye düşünüyoruz.  Kısacası 6736 vergi affı başvuru süreleri uzatılıyor.

Kesinleşmemiş ve İnceleme aşamasında Bulunan Borçları Kapsayacak mı ?

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ? Bakanın Açıklamalarını iyi değerlendirirsek kesinleşmemiş borçları kapsayacağı  düşüncesindeyiz. Çünkü  bakan yeni başvuru alınacağını söylüyor.

Hangi Tarihe Kadar Olan Borçları Kapsayacak İlk Taksit Ödeme Tarih Olacak mı ? Peşin Ödeme İndirimi Olacak mı

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?  Maliye Bakanı Naci AĞBAL yaptığı açıklamada 30  Mart 2017 Tarihine kadar biriken vergi ve SGK borçlarını kapsayacağını belirtiyor.  İlk Taksit ödeme tarihi ise yasal düzenleme tarihini de düşünürsek Vergi için 31 Temmuz  SGK için ise 31 Ağustos olacağı düşüncesindeyiz.

Yine Maliye Bakanı yeni vergi yapılandırmasında peşin ödeme indirimi olacağını söyledi.

Yasal Düzenleme Ne Zaman Olacak Başvurular Ne Zaman Başlayacak ?

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?  Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın yaptığı açıklamaya göre düzenlemenin ayrıntıları belli olmuş. Meclis kapalı olduğuna göre tahminimizce. Düzenlemenin  KHK ile yapılacağı düşüncesindeyiz. Ve düzenlemenin ise çok geç kalmadan bu hafta içi olacağı düşüncesindeyiz. Başvuru tarihlerinin 31 Mayıs 2017 olacağı düşüncesindeyiz.

Yapılacak Yeni Düzenlemede SGK Borçlarını Kapsıyor mu ?

2017 Vergi Yapılandırması Başvuruları Ne Zaman Başlayacak Kapsamı Ne Olacak ?  Yapılacak düzenleme de  30 Mart 2017 tarihine kadar biriken  SGK borçlarını da kapsayacak.

Yaptığımız değerlendirmeler bir yerden alınmış bilgiler olmayıp sadece sitemizce önceki tarihte yapılan Vergi affı düzenlemeleri göz önüne alınarak yorumlanmıştır.

Yeni Vergi Affı Müjdesi Mobilya ve Beyaz Eşyada KDV ve ÖTv İndirim Süresi Uzatıldı.

Çiftçiye Müjde Çiftçinin Tüm Zararları Sigorta Kapsamına Alınıyor

6 Milyon Kişiye Ucuz Tatil Fırsatı Ucuz Tatil Nasıl Yapılır ?

İşini Kurmak İsteyen Engellilere 36 Bin Lira Hibe Desteği Verilecek

Muhtarlara ve Koruculara Müjde Emeklilik için Sigorta Primleri Devlet Tarafından Ödenecek


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.