Vergi ve Güncel Haber Portalı

İşsizlik Maaşları ve Faydalanma süresi Artıyor 2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu Başvuru Şartları Ve Kimler Alabilir ?

01.01.2017
285
İşsizlik Maaşları ve Faydalanma süresi Artıyor 2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu Başvuru Şartları Ve Kimler Alabilir ?


işsizlik maaşı kaç ay işsizlik maaşı nasıl alınır 2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu 2017 Yılında yapılacak çalışmalarla işsizlik hem miktarı hemde maaştan faydalanma süresi artacak. 2017 İşsizlik maaşı ne kadar oldu ?  İşsizlik maaşını kimler alabilir ? İşsizlik maaşı almak için nereye başvurulur ?  İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir ?

İşsizlik maaşı alma şartları nelerdir

2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu. 2016 Yılında en yüksek 1.307 TL  olan aylık işsizlik maaşı, 2017 yılında  100 TL’nin üstünde bir artışla 1421 TL’ye  yükseldi. İşsizlik maaşından….  Damga Vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılamaz. 2017 yılında işsiz kalanların cebine net olarak aylık en düşük 705,60 Lira, en yüksek 1.411,20  lira  para geçecek.  İşsizlik maaşı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenir. Türkiye İş Kurumu Bürokratları   işsizlik maaşının daha fazla artırılmasına yönelik çalışmalar yaptığı bilinmektedir.

İşsizlik Maaşını Kademeli Arttırılması Planlıyor.

2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu. Yapılan çalışmaya göre işsizlik Maaşının  artmasıyla birlikte ödenekten faydalanma şartların  kolaylaştırmasına  yönelik çalışma yapıldığı 2017 yılında çalışmaların hız kazanacağı  tahmin ediliyor.  İşsizlik maaşının artışının ardından , işsizlik maaş artışından sonra  yararlanılan süreninde arttırılmasına yönelik çalışmalarda yapılmaktadır. Hükümet  işsizlik maaşının 2017 yılının başlangıcından  itibaren maaş alma kademesinin sayısının arttırılacağı ve maaşlarında arttırılması planlanıyor. Yüksek ücretli olan bir çalışanın 2 bin lira ve üzerinde bir işsizlik maaşı alabilmesinin de önünün açılacağı tahmin ediliyor.

işsizlik maaşı nasıl hesaplanır 2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu

İşsizlik Maaşını Kimler Alabilir ?

2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu. Bu uygulamadan faydalanmak için işten çıkartılmış veya İş yerinden haklı bir sebeple istifa etmiş olmanız gerekir.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’na göre; son üç yılınızın içinde 600 gün sigortalı olması ve işten çıkmadan önceki yüz yirmi gün primlerini ödeyen çalışanlar işsizlik maaşını alırlar.

  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün olarak (Altı ay işsizlik maaşı alırlar),
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün olarak (Sekiz ay işsizlik maaşı alırlar),
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün olarak (On ay işsizlik maaşı alırlar),

işsizlik maaşı  almaya hak kazanırlar.

işsizlik maaşı 2017 ne kadar 2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu

Son 120 günde kesinti sayılmayan haller

2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu .Hizmet akitleri 4447/51 inci madde kapsamında sona eren sigortalı işsizlerin, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde, hizmet akdi devam etmekle birlikte;

  • Hastalık,
  • Ücretsiz izin,
  • Disiplin cezası,
  • Gözaltına alınma,
  • Hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali,
  • Kısmi istihdam,
  • Grev,
  • Lokavt,
  • Genel hayatı etkileyen olaylar,
  • Ekonomik kriz,
  • Doğal afet,

Nedenleriyle iş yerinde faaliyetin durdurulması veya işe ara verilmesi halinde, son 120 günün hesabında prim yatırılmayan bu süreler kesinti sayılmamaktadır.

İşsizlik Maaşı Almak İçin Nereye Başvurulur ?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr  adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir. Elektronik ortamda başvuru için  Türkiye İş kurumunun İş arayan bölümünden sisteme kayıt olmanız gerekmektedir.

İşsizlik sigortası başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır.

İşsizlik Maaş Miktarı Ne Kadardır ?

2017 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu. Günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde kırkı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde seksenini geçememektedir.

İşsizlik sigortası kapsamında sunulan hizmetler

İşsizlik ödeneği alanlara İŞKUR tarafından;

  • İşsizlik ödeneği verilmesi,
  • Genel sağlık sigortası primleri ödenmesi
  • Yeni bir iş bulma,
  • Meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi verilmesi,

hizmetleri sağlanmaktadır.

işsizlik Maaşı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Başvuru elektronik ortamda ve şahsen başvuru şeklinde oluyor. Başvurular 30 gün içinde yapılması gerekiyor.

Şahsen başvurularda gerekli evraklar

  • Nüfus Cüzdanı veya yerine geçen belge
  • İşveren tarafından hazırlanan işten ayrılma bildirgesi (3nüsha)

İnternetten Başvuru Yapmak için ekteki Dökümanı indirip. İŞKUR’un sitesinden talimatlara uyarak başvuru yapabilirsiniz.

İşsizlik Sigortası Talep Dilekçesi Doldurma Kılavuzu İndirmek için TIKLAYINIZ

2017’de Esnafa İşsizlik Maaşı Konulu Yazımız için Tıklayınız

2017 Asgari Ücret Konulu Yazımız için Tıklayınız

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Merve dedi ki:

    İki farklı iş arasında 10 gün çalışmadım 10 gün yatmadı prim acaba o 10 gün sıkıntı olur mu

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      sıkıntı olmaz

  2. Gizem dedi ki:

    7 aylık bir bebeğim var ama özel sektörde sigortalı çalışıyorum işten ayrılmak istiyorum isşizlik maaşı alabilir miyim?

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      çalışma yılı tutuyors aalabilirsiniz

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.