Vergi ve Güncel Haber Portalı

Amazon.com Vergi Oranları 2020

Amazon.com Vergi Oranları 2020

Bugün ki makalemizde dünyanın en büyük e-ticaret girişimlerinden birisi olan Amazon.com vergi oranları 2020 seçenekleri ile alakalı bilgiler sunacağız. Jeff Bezos, vakti zamanında ciddi bir girişim yaparak internetten alışverişin ilk ciddi adımlarını attı. An itibari ile Bill Gates’i de geçerek dünyanın en zengin adamı olarak da Forbes dergisinin listelerinde ilk sıraya yükselti.

Amazon.com Türkiye şubesi geçtiğimiz aylar içerisinde açıldı ve tüm herkese aktif bir şekilde hizmetler sunmaya devam ediyor. Daha önceden tıpkı AliExpress sistemi gibi Amerika merkezli olarak kendisini gösteren Amazon, ciddi anlamda fark yaratıyor demek de yanlış olmaz sanırım.

Amazon.com Nedir?

Amazon.com, Jeff Bezos tarafından geliştirilmiş olan ve dünyanın birçok yerinde şubeleşmiş en büyük internetten alışveriş sistemi olarak bilinir.

Zaman içerisinde şubeleşme anlamında Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan bu sistem, insanların ciddi anlamda merak ile takip ettiği markalar arasında da kendisini gösterdi. Tabi ki Aliexpress gibi uygun fiyatlı değil. Ancak alışveriş bazlı sunduğu indirimler ile birlikte ciddi manada önemli bir yere geldi. Türkiye pazarında ki en etkin dijital alışveriş platformlarından birisi olarak da dikkatleri çekiyor demek yanlış olmaz sanırım.

Amazon Vergi Oranları 2020

Amazon 2020 Vergi Oranları

Amazon, bildiğiniz üzere her geçen gün daha da büyüyor ve ülkemiz pazarında ki en etkin markalardan birisi olarak göze çarpıyor. Kısa bir zaman dilimi içerisinde sizlerin de tahmin edebileceği üzere internetten alışveriş konusu ülkemiz için çok çok önemli bir hale geldi. Amazon.com, dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olarak Türkiye pazarına girdi. Ancak hali hazırda sizlere Amerika’dan da sipariş verme fırsatını sunuyor demek yanlış olmaz sanırım.

Amazon yurtdışı alışverişlerinde özellikle uygulanan vergi oranları ile alakalı olarak merak edilen çokça önemli seçenek var demek yanlış olmaz sanırım. 2020 AliExpress gümrük vergisi oranları ile alakalı olarak da sitemiz içerisinde daha önceki günlerde bilgilendirme makalesi sunmuştuk. Amazon vergi oranları aşağıdaki şekilde kendisini göstermektedir;

  • Gümrük Sunum Ücreti: 4,50 TL
  • Damga Pulu Vergisi: 0,70 TL
  • Gümrük Vergisi Oranı (Amerika için): %20

Amazon, Amerika merkezli bir şirket olduğundan dolayı gümrük vergisi konusunda da bir uygulama yapılıyor. Dolayısı ile bu vergiler, günümüzde devlet tarafından gümrük muhafaza alanlarında enine boyuna yapılan kontroller sonrasında belirleniyor. Her ürün, teker teker incelenerek gümrükte vergilendiriliyor ve siparişleriniz için doğrudan PTT yetkilisine vergi ödemesini de yapmak zorunda olduğunuzu unutmayın.

ÖTV sınıfına giren ürünler de bu anlamda mutlak surette olacaktır. Devlet, bu gibi ürünler için ekstra hesaplamalar yapıyor ve akabinde ortaya çıkan ödemeler de sizlere vergi olarak yansıtılıyor. ÖTV sınıfında ki ürünleriniz için ekstra olarak ÖTV ve KDV oranları sizlere sunuluyor.

PTT kargo poşeti üzerinde de görebileceğiniz üzere tüm bu vergileri görerek PTT kargo yetkilisine ödemeniz sizler için bir yükümlülük olarak da dikkat çekiyor, unutmamalısınız.

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.