Vergi ve Güncel Haber Portalı

HGS Borcu Nasıl Öğrenilir? HGS Ceza Sorgulama 2018

08.11.2017
119
HGS Borcu Nasıl Öğrenilir? HGS Ceza Sorgulama 2018

HGS Borcu Nasıl Öğrenilir? HGS Ceza Sorgulama 2018 . Hızlı Geçiş Sistemi(HGS) bakiye sorgulama işlemi milyonlarca araç sahibi vatandaş tarafından büyük bir sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor.Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı geçiş yapmasını sağlar. Böylece trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmiş olur.Köprüler ve bağlantı yollarında yer alan HGS geçişleri için ceza yememek isteyen vatandaşlar, hesaplarında ne kadar bakiye kaldığını merak eder.Peki, HGS bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır?Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

HGS Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HGS Borcu Nasıl Öğrenilir? HGS Ceza Sorgulama 2018. HGS bakiye sorgulaması için 4 farklı seçenek vardır.Hangi yollarla HGS sorgulama yapılacağı aşağıda belirtilmiştir:

-Bunlardan birincisi e- devlet yoluyla HGS sorgulamadır. Peki e- devletten sorgulama nasıl yapılacak? E-devlet üzerinden; kişisel e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü bağlantısı açılır. Ardından  ‘’Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri’’ bağlantısına girilerek kolaylıkla HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirilir.

-İkinci yöntem ise telefonla HGS sorgulamadır.Telefon ile HGS bakiye sorgulaması yapmak isteyen araç sahipleri, iki numarayı arayıp sorgulama yapabilirler.Bu numaralar, 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlardır.Bu numaraları tuşlayarak istenilen bilgilerin verilmesi durumunda HGS sorgulaması yapılabilir.

-Üçüncü yöntem ise,PTT aracılığıyla sorgulama yapmaktır.PTT üzerinden HGS sorgulamasını yapmak isteyen kişiler; PTT internet sitesi üzerinden, ‘’HGS bakiye sorgulama’’ sayfasına tıkladıktan sonra araçla ilgili olan aracın plakası, vergi numarası, T.C. kimlik numarası, pasaport numarası bilgilerinden birisi ile sorgulamayı gerçekleştirebilirler.

-Dördüncü ve son yöntem ise, Bankalar üzerinden sorgulama yapmaktır. HGS bakiye sorgulamasını bankalar üzerinden yapmak isteyen araç sahipleri, bu işlemi müşteri temsilcileri, şubeler ve mobil uygulamalar aracılığı ile yapabilirler.Yani bankalarda sorgulama yapmak için kendi içinde bir kaç yol bulunuyor.

E-devlet üzerinden bakiye sorgulamak için tıklayınız

HGS Geçiş Ücreti İçin Tıklayınız.

Yılda Kaç Kez Araç Alıp Satabilirim? Kaç Araçtan Sonra Vergi Veririm?

Hurda Yasası Kapsamında MKE Ne Zaman Araç Alımına Başlayacak

2018 Vergi,Harç ve Cezalar Ne Kadar Oldu?1 Ocak 2018 Sonrası Yeni Tutarlar

 

 

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.