Vergi ve Güncel Haber Portalı

İnternetten Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır? 2020

İnternetten Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır? 2020

Bu makalemizde yine en çok araştırılan unsurlardan olan internetten vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Sosyal devlet olma yolunda her geçen gün daha somut adımlar atan hükümet, teknolojiyi de ayaklarımıza kadar getiriyor. Artık birçok konu ile alakalı olarak devlet ile olan işlerimizi e-Devlet ya da interaktif vergi dairesi gibi platformlar üzerinden gerçekleştirme şansına sahip oluyoruz. Vergi yapılandırma, özellikle ödemekte sıkıntı yaşayan kişi ya da kurumların en çok araştırdıkları konulardan birisi. Devlet bu anlamda çeşitli somut adımlar atma yoluna da gidiyor.

Vergi Borcu Yapılandırma Nedir?

Vergi borcu yapılandırma, vergi toplam tutarını ödeyememeniz durumunda devlet tarafından sunulan esnek vadelendirme işlemi anlamına gelir.

Bildiğimiz gibi vergi borcu hayatınızın sonuna kadar sizi takip eder. Bireysel ya da kurumsal olmak üzere vergi borcunuz var ise sosyal devlet statüsü gereği mutlak surette yakalanıyorsunuz. Vergi borçlarınız, gerekli görüldüğü durumda devlet tarafından e-haciz ya taşınır mal haczi gibi unsurlar ile de borç tahsilatı yapılabilir. Ancak günümüz hükümeti, attığı adımlar ile birlikte vatandaşı zor duruma sokmamak için vergi yapılandırma kanunu getirdi.

Artık ödeyemediğiniz vergi borçlarınız ile alakalı olarak devletten kaçmak yerine gidip bunu beyan ederek durumunu ibraz etmeniz halinde devlet bunu değerlendirir. Değerlendirme sonucunda ise en kısa süre zarfı içerisinde vergi yapılandırma konusu ortaya çıkar. Bir tabir söz konusudur. Devlette paran kalmaz ancak devlette parasını kimsede bırakmaz. Bu doğru bir tabirdir. Bu neden dolayısı ile bir yükümlülük olan vergi borcu sizin üzerinize ömür boyu yapışacak bir unsur.

Vergi Yapılandırma

Vergi Borcu Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Vergi borcu yapılandırma işlemleri için öncelikli olarak başvurmanız gereken merci Gelir İdaresi Başkanlığı ya da halk arasındaki tabiri ile vergi daireleri olacaktır. Vergi borcunuzun esas tutarı, gecikme faizi tutarı gibi birçok farklı tutar bu noktada yetkililer tarafından analiz edilir. Tabi ki vergi borcunuzu neden ödemediğiniz gibi detaylar bu noktada devleti çok fazla ilgilendiren unsurlar değil. Yalnız maddi varlıklarınız analiz edilir.

Vergi borcunu ödeyebilecek maddi varlık içerisinde iseniz yapılandırma konusu söz konusu olmaz. Ancak üzerinize herhangi bir taşınır ya da taşınmaz mal yok, gelir durumunuz da yüksek değil ise vergi borcu yapılandırmasına hak kazanırsınız. Devlet, toplam borcunuzu enine boyuna analiz eder ve bu borç üzerine tabi ki gecikme faizini de koyar.

Vergi borcu yapılandırmanın avantajları içerisinde rahat ödeme seçenekleri yer alır. Devlet, vergi borcu ödemelerini sizden bir dolu bir boş şekilde alır. Yani bir taksiti Mart ayında ödedi iseniz diğer taksiti Mayıs ayında ödersiniz. Sonraki taksiti Temmuz ve Eylül olacak şekilde devam ettirirsiniz. Bu şekilde ödeme rutinleriniz ciddi anlamda rahatlamış olur.

Vergi Borcu Yapılandırma

İnternetten Vergi Borcu Yapılandırılır Mı?

İnternetten vergi borcu yapılandırma işlemleri ile alakalı olarak 2020 yılında devletin ciddi anlamda somut adımlar attığını söyleyebiliriz. Web sitemizi inceler iseniz eğer İnteraktif vergi dairesi nedir, nasıl kullanılır başlıklı bir makaleyi sizlere sunmuştuk. Bu anlamda detayları alma şansına da sahipsiniz.

İnteraktif vergi dairesi diye Google arama motorunda aratın ve siteye e-Devlet şifre bilgileriniz ile giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra ise vergi borcu sorgulama ekranından öncelikle vergi borcunuzun gecikme faizi gibi durumlar ile en son güncel halini analiz edin. Sonrasında ise yapılandırma işlemini inceleyin.

Sol menüde yer alan vergi borcu yapılandırma sekmesine tıklayarak borcu yapılandırıp yapılandıramadığınıza bakın. Birçok kişi vergi borcunu internet üzerinden yapılandırma şansına sahip değildir. Bu neden dolayısı ile vergi borcunuzu bu gibi durumlarda doğrudan gidip vergi dairesinden yapılandırmanız gerekiyor.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.