Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ? 20 Yaş üstü Hurda Araç Yasasında Son Durum

12.01.2017
2.053
2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ? 20 Yaş üstü Hurda Araç Yasasında Son Durum

202017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?17 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?

6 milyonun üzerinde hurda araç sahibi hurda araç teşvik yasasının en kısa zamanda çıkarılması bekleniyor. Hurda araçların devlet tarafından toplanması torba yasalar ile yaşamımıza girdi. Hurda teşvik yasası 2017 yılında çıkarsa ve önceki çıkan hurda teşvik yasaların benzerse. Hurda araç sahiplerine  vergi indirimi sağlayacak. Belirli bir ağırlığı üzerinde ki aracı olanlar devlete teslim ettiği takdirde ağırlığına göre para alacaklardır. Bunların yanı sıra ödemedikleri  Motorlu taşıtlar vergileri silinecek. Yine araca kesilmiş olan trafik cezaları kaldırılacak. Kısacası araç sahiplerine büyük avantajlar sağlayacak. Bunun yanı sıra araacı çalınan veya mevcut olmayanlarada araçtan kurtulabilmesi için çok büyük kolaylık sağlanacaktır.

 20 Yaş üstü Hurda Araç yasası çıkarsa Can ve Mal güvenliği Artar

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?  Çıkarılacak hurda teşvik yasası sayesinde eski araçların toplanması nedeniye Karayollarında can ve mal güvenliği artar. Bunun yanısıra çevre kirliliğinin önlenmiş olur.  Eski araçların piyasadan çekilmesiyle Nakliye piyasasında fiyat dengesinin sağlanmış olur.

Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu da Bu Yasanın  En Kısa Sürede Çıkarılması İstiyor

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu yazılı açıklamada  üretimde demir ve çelik hurdasının önemli bir hammadde olduğunu , bu nedenle  Türkiye’de çok büyük oranlarsa hurdaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hurda teşvik yasası olmadan çıkan hurda miktarının üretim ihtiyaçları için yeterli olmadığını bu nedenle  ithalat yapıldığını belirtti. İthalat sıralamasında demir çeliğin enerjiden geldiğini ithalatın azaltılması için hurda teşvik yasasının en kısa zamanda çıkması gerektiğini söyledi. Sözlerinin devamında Hurdaya teşvik yasasının  sürekli olmasının sürekli olmasının gerektiğini  Esnafımızın uzun yıllar devreden borçlarının silinmesi, kredi verilerek aracını yenilenmesi sağlanırsa yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarına devam edeceklerdir. Ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye zarar vermeyen ve daha güvenli yeni model araçlar halkımız tarafından alınacaktır. Hurda teşvik yasası ile  Hurda araç sahibi  elindeki hurda aracından dolayı iyi bir  gelir elde eder.  Yeni araç için bir miktar öz kaynağı olur.  sıfır araç satışlarında büyük bir canlanma görülür, sanayinin hurda demir çelik ihtiyacı karşılanmış olur. Bunun sonucu olarak da   ithalat azalacağından dolayı cari açık azalır. Piyasalar canlanır.

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?

Hurda araç teşvik yasası en kısa sürede çıkmalı

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?

Sözüne devamında Hurda araç teşvik yasası en kısa sürede çıkmalı. 20 yaş ve üzeri araçlar hurdaya ayrılmalı. Aracını hurdaya ayıracak esnafa sıfır faizli esnek ödemeli kredi ve krediler  verilerek yeni araç alması sağlanmalı. Böylece nekliyecilik sektörü canlanacak, hurda demir çelik ithalatı azalacak, devletin gelirleri artacaktır.

 Bundan Önceki Hurda Teşvik Yasaları ile Ne kadar Araç Hurdaya ayrıldı Araç Sahiplerine Ne Kadar Ödeme Yapıldı ?

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?  Daha önceki hurda teşvik yasaları kapsamında 120 bin araç hurdaya ayrıldı ve araç sahiplerine de yaklaşık 950 milyon lira ödeme yapıldı.

Hurda Araç Teşvik yasası’nda    Hurda Araç Sahiplerine Para Verilecek mi

Bundan önce çıkan hurda teşvik yasalarında belirli bir ağırlığın üzerinde bulunan (3500 KG) 20 yaş ve üzeri araçları Makine Kimya Endüstrisine (MKE) teslim edenlere kilo başına belirli bir para ödemesi yaptılar.

Hurda Araç Teşvik Yasası Kapsamında Hurdaya Ayrılacak Araçların  Vergi Borcu Silinir mi ?

Bundan önce yürürlükte olan 5838 Sayılı kanunda, aracını hurdaya ayıranların araca ait Motorlu Taşıtlar Vergisi ve araca kesilen trafik cezalarını silinmişti. Vergi Mükellefiyetinden kaynaklanan borçlar ise aynen kalmıştır.

Hurda Araç Yasası İle Mevcut Olmayan veya Çalınan Araçlar faydalanabilir mi

Daha önceki tarihlerde yürürlükte olan hurda araç yasasından Mevcut olmayan veya çalınan ancak daha üzerinde gözüken araçlarda faydalanmıştı. Bu kişiler aracın bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurarak, araca ait araca kesilmiş trafik cezaları ve Motorlu taşıtlar vergisinin ana parasının dörtte birini yatırarak arçalardan kurtulmuşlardı.

2017 Hurda Araç Teşvik Yasası Çıkacak mı ?

aracını teslim edene para verilecek mi

2017’de Hurda  Araç Yasası Çıkacak mı ?

 500 binin üzerinde araç sahibinin, çıkacak bir  Hurda yasasını beklediği tespit edilmiştir. Hurda araç yasası ile ilgili olarak esnaflara ait Sivil toplum kuruluşlarının güçlü bir baskı yapması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ömrünü Tamamlamış Araçların (ÖTA) Kontrolü Hakkında Yönetmelik Taslağının hazırlanması, her torba yasa hazırlandığında gündeme gelmesi, Piyasalarda aşırı şekilde daralmalar olması çıkartılacak bir hurda yasası ile nakliyecilik ve otomotiv sektörünün canlanacağı ve sitemizin yaptığı araştırmalar neticesinde hükümetin gündeminde olduğu öğrenilmiştir. Bu yıl içerisinde hurda araç yasası ile ilgili bir düzenlemenin yapılarak yürürlüğe gireceği tahmin edilmektedir.

Arabuluculuk Zorunlu Oluyor Arabulucu Nasıl Olunur 2017 Arabuluculuk Ücretleri Konulu yazımız için Tıklayınız

2017 Engellilerde İndirimli Araç Alımı Şartları Konulu yazımız için Tıklayınız

2017 Engellilere Emlak Vergisinde sağlanan avantajlar Konulu yazımız için Tıklayınız

2017 Engelli Rehberi Yayınlandı Konulu yazımız için Tıklayınız

2017 Engellilik İndirim Tutarları Konulu yazımız için Tıklayınız


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 307 YORUM
  1. Omer 0 506 451 51 45 dedi ki:

    1982 model adıma kayıtlı eski kasa doğan var
    10 yıl önce iyi niyetle aracı sattım üstüne alacaklarını söylediler ama almadilar… başkalarına sattılar araba kayıp ve bütün MTV borçları bana geliyor maaşıma hipotek konuldu..uzrerimdemde sildiremiyorum. Ruhsat plaja yok zaten olsa da fenni muayenesi ni istiyorlar..
    Bu yasa da aracı üstünden nasıl bildirebilir miyim..bir yol gösterir misiniz..teşekkürler

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      araç piyasada yoksa noter satış işlemi yapılmamışsa dörtte birini ödeyip aracı üzerinizden sildirebilirsiniz

  2. Burak yaşar dedi ki:

    Aynı sıkıntı bendede var yapılandırdım yasa çıkar çıkmaz hatta memur arkadaş diger borcumun taksidini ödiyim derken yanlışlıkla mtv için iki taksit aldı işime geldi nasıl mı…
    son gün uzadı şimdi mayıs sonuna kadar iki taksit ödemiş olanlarınki hurda sayılcak… Mayıstan sonra ödemiş olanlar yasa 2018 e kadar olsada hurdaya ayırma talep edemiyecekler… Mayıs sonunda hurda işlemi kesinleşicek ve 2 taksit ödemiş olanlar hurda talep etme hakkına sahip olıcak…. Buda demk oluyoki benim ödiklerim ilk 2 oldugu için mayıs ve haziran yapar buda mayıs sonunda yasaya talepte bulunma hakkı verir bana…..TEŞEKKÜRLER

  3. Burak yaşar dedi ki:

    İyi akşamlar.. Emrullah kardeşin durumundayım bende fakat ben borcumu yapılandırmıştım takit ödedim ama araç ortalıkta yok bi arkadaşa 1 sene önce verdik kaza yaptı şase koptu falan yap map deken araç çürüdü gitti hurdacılara satmış ama ben borcunu onu bunu yapamadım ne yapsam.. Hayırlı geceler

  4. ayhan dedi ki:

    babamın 1974 model aracı var uzerındede hacız var mtv borcuda var hurdaya verebılırmıyım yenı cıkan yasayla

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz vergi sgk hacizleri engellemez icra hacizleri engeller hacizler eski ise sitemizi tak,p ediniz yasa ÇIKSIN nasıl kaldırabilirsiniz yolları göstereceğim

  5. cüneyt karamuklu dedi ki:

    aracım 1989 ford taunus 2 yıldır muayene sigortası yok bu aracımı develete satabiliyormuyum ve ne yapmam gerekiyor cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz en son çıkan yasada MKE 3500 kg ve üzeri araçları almıştı

  6. Emrullah ŞAHİN dedi ki:

    Hayırlı geceler. Yasa çıktıgında taksitlendirme yaptım 3 taksit peşin ödedim. Şimdi hurdaya ayırmak istiyorum fakat aracımın sadece kupası şasesi var yani motoru yok. Nasıl bi yol izlemeliyim yasa çıkınca

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yasa henüz resmi gazetede yayınlanmadığı için resmileştiğinde daha net bilgi verebeliriz

  7. kadir dedi ki:

    Selamunaleyküm. Babama ait şirket vardı şirkete ait de 5 araç bulunuyor ama hiçbiri yok hepsi hurdacıya satıldı. Ben vergi borcunu yapılandırdım ve bu zamana kadar ödemelerimi zamanında yaptım.
    Sizce ödemelere devam etmelimiyim.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      şirket yetkisi varsa ödemeyin dörtte birini ödeyerek kurtulabilirsiniz ödemeyiniz

  8. ahmet kalkan dedi ki:

    hutdaarac otvsi ne zaman çıkacak

  9. ahmet kalkan dedi ki:

    hurdaaraçötvsi nezaman çıkacak

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      haziran ortası uygulama başlıyor

  10. huseyin kilic dedi ki:

    Selamun aleykum uzerime kayitli 1972model fort kamyonet var gecen vergi affinda 8000tl borcu yapilandirdim.ilk iki taksidini odedim .bundan sonra odememe gerek varmi mevcut olmayan arac yasasi ne zaman cikacak.simdiden tesekkurker.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz arabanın üzerinde icra falan yoksa yat5ırmayınız

  11. huseyin kilic dedi ki:

    Ali bey bir onceki yorumunuzda aracin uzerinde icra yoksa yatirmayiniz demistiniz faydali bilgileriniz icin tesekkur ediyorum.fakat aracin uzerinde odenmeyen vergi borclarindan dolayi haciz var vergi dairesi koymus.ve borc bittikten sonra kaldiralacagini soylediler.bu durumda ne yapmaliyim odemesem olurmu tesekkurler aracin uzerinde 12yildir hic cbir islem yapilmamis kayip tesekkurler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz bu yasada vergi ve sgk dairelerinin haczi dikkate alınmaz rahat olunuz

  12. semih dedi ki:

    84 model renault araç var. 1500 tl mtv borcu var ,trafik cezası yok.Ruhsat kayıp araç yatıyor evin önünde tüm parçaları üstünde.Maliye Bakanlığı GİB … Vergi dairesi haciz koydurmuş 15 ay önce,yasadan nasıl yararlanabiliriz bu dertten kurtulmak için ? saygılar

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz SGK vergi dairesi hacizlerini dikkate almayınız yasa yürürlüğe girince ilgili trafik tescil kuruluşuna başvurup aracı büyükşehir belediyesi veya il özel idarelerine teslim edip borçtan kurtulabilirsiniz

  13. FAtih dedi ki:

    Merhabalar hayırlı günler. Bizim 20 yaş üstü bir aracımız vardı ve çok eskiydi biz bunu hurdaya verdik fakat plakası hala elimizde. Yaklaşık 10 yıl kadar önce babam bir arabanın plakasını satmıştı bir galeriye arabadan daha pahalıya. 🙂 Acaba şu anda aracımızın plakasını 3 bin 5 bin TL gibi fiyatlara satmamız mümkün mü ?. Teşekkürler kolay gelsin.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz plaka satmayı bilmiyoruz. ancak hurda yasasında aracın borcu varsa ana parasının dörtte birini ayırarak hudaya ayırıp borcundan kurtulabilirsiniz

  14. Nurhan dedi ki:

    Merhaba benim 1997 model fiat uno var kullaniyorum sorunsuz bu aracım i hurdaya cikarmak zorunlumu

  15. Nurhan dedi ki:

    Merhaba benim 1997 model fiat uno var ticari degil kullaniyorumda sorunu yok bu aracimi hurdaya cikarmak zorundamiyim bilgilendirirseniz sevinirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz aracınızın borcu yoksa çalışıyorsa işinizi görüyorsa vermenize gerek yok zorunlu değil

  16. Tunahan dedi ki:

    Bende 85 doğan var elimden çıkarmak istiyorum hurda olarak duruyor üstüne de ceza var acaba bu yasa ne zaman çıkar arabayi devlete vere bilmek için

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz ilgili trafik tescil kuruluşuna tahminimize göre haziran ortası veya sonu başvurunuz. 31/12/2018 tarihine kadarda süreniz olacak

  17. Bekir dedi ki:

    S. A 86model 131 var 9 aydır muayene geçik vergi borcu var yasa çıkınc versek ne ödeme yaparlar

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz daha önceki yasalarda MKE 3500 KG altı araçları almadı ondan dolayı aracınız verirseniz sadece vergi borcundan kurtulursunuz

  18. vio dedi ki:

    1989 model aracımın üstünde 24 tane haciz var kredi kartlarından dolayı ön sırada vergi daireleri var aracın vergisini yapılandırdım huradaya çıkarmam mümkünmü

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Vergi dairesi ve sgk haczini dikkate almayınız ancak icra dairelerinin haczinin kesin olarak kalkması gerek

  19. huseyin kilic dedi ki:

    Selamun aleykum ali bey.bu ay sonunda hurda arac yasasi kesin cikacakmi yoksa cikmasi .ihtimaller dahilindemi simdiden tesekkurler.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz mecliste görüşülüyor kesin olarak çıkacak haziranda uygulama başlar

  20. ibrahim dedi ki:

    94 sipring var çalışıyor ama değiş meyen yeri kalmamış aracı satamiyorum hurdaya cikarsam ne kadar para alabilirim satış bedeline göremi ödeme yapiyor devlet yoksa kilo ilemi alıyor. Şimdiden teşekkürler.

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      kilo ile ödeme yapılıyor

  21. Kazım dedi ki:

    Hocam merhaba 84 model kamyonetimiz var çekme belgeli yaptık hurda halde yatmakta nasıl olacak bu hurda yasası bizim için bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz aracınız çalışır durumda ise ve tahminimize göre MKe 3500 kg araçları alacağı düşüncesi ile MKE ye vererek aracınızı değerlendirebilirsiniz Çekme belgelide olsa yararlanabilirsiniz uygulama başlayınca detaylı bilgi veririrz

  22. Beytullah dedi ki:

    Araç muanesi 2 ay sonra bitecek ve araç şuan kaza yaptı muanesi bittikten sonrada bu yasanın içine girer mi saygılarla

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz araç mevcut ve çalışıyorsa ( çalışır derken motor ve şasi duruyor ve araba şeklindeyse çalışmasına gerek yok ) modelide 1997 ve altı ise yararlanabilirsiniz

  23. Yiğit dedi ki:

    Merhaba Ali bey yukardaki yorumlarınızda sgk ve vergi borçları etkilemez diyorsunuz banka hacizleri etkilermi veya aracı hurdaya ayırmaya sıkıntı yaratırmı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      banka haczinin de aracı hurdaya aramanızda sıkıntı yaratacağını düşünmüyoruz.

  24. Mahmut dedi ki:

    Selamun aleykum.
    Hocam bendede 86 model ford cargo kamyon vardı ve ben bu ayın başında vergi borcunu komple temizledim ve hurdaya çıkardım ondan sonrada bu yasa dile getirildi şimdi bu ödediğim para artık benden çıkmış oldu değilmi kısım iadesi yapılmaz galiba,hani 4/1 vergi borcu ödeniyormuş ama ben hepsini ödemiş oldum. Bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler.

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      siz bu işlemi yasa çıkmadan önce yaptığınız için iade yapılmayacağını düşünüyoruz

  25. tofaş dedi ki:

    Nisan ayında bakan hurda teşviki yok dedi yapılandırmış olduğumuz mtv borçlarını mayıs ayında tek seferde ödedik 2 gün sonra haber çıktı nette hurda yasası mecliste çıkacak diye borcu ödedik araç elimizde çekme belgeli 1990 model tofaş otomobil şimdi bu yasasın bize ne gibi faydası olacak anlatırmısın admin.Devlet aldığı ödemeyide geri iade etmez.

  26. hacı ibrahim ölmez dedi ki:

    iyi günler benim de 1975 model binek aracım var ama 2010 yılına kadar düzenli boç larını ödedim ve sonra kaza yapdım birdaha hiç birşey yapmadım sonra herkez birşeyleri sökmüşler bende yoldan geçen bir hurdacıya verdim bu yıla kadar hiç vergisini yatırmadım nasıl bir yol izlemem gerek ben nasıl hurdaya çıkarrım bu aracı

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      mevcut olmayan araç olarak hurdaya çıkarabilirsiniz.

  27. Ramazan dedi ki:

    Merhabalar ali bey .benim 1985 model şahinim var.vergi borcu yok sigorta ve muanesi yapılmadı.buna ücret öderlermi.aksi takdirde ödemezlerse vergi borcu olmadığı için.ne yapmamız gerekiyor.

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      vergi borcu var diye ödeme yapılmaması olmayacağını düşünüyoruz.

  28. Seher Sahin dedi ki:

    92 model renu ötv vermek istiyorum bir yardımcı olursaniz sevinirim

  29. huseyin kilic dedi ki:

    Iyi gunler ali bey hurda arac yasasi ciktimi son durum nedir tesekkurler

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      hurda araç yasası meclisten geçti. resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecektir

  30. huseyin kilic dedi ki:

    Hurda arac yasasi resmi gazetede ne zaman yayinlanacak.simdiden tesekkurler.

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yasa meclisten geçti. yakın zamanda resmi gazetede de yayınlanacaktır.

  31. Ufuk Er dedi ki:

    Merhaba yasa meclisten geçti ama ücret verilip verilmeyeceği hakkında bilgi verebilirmisiniz

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      yaklaşık olarak 1TL gibi ücret verilecektir kg başına

      1. ibrahim dedi ki:

        geçenyasanıniçinde mevcutolmayan araçyasasıdavarmı benimde 88 modelbi mobiletimvar nerede oldugu belirsiz bilgilendirirseniz teşekürederim

        1. Ali Çetinkaya dedi ki:

          değerli okurumuz mevcut olmayanları da kapsıyor

  32. huseyin kilic dedi ki:

    Iyi gunler hurda yasasi meclisten gecti mevcut olmayan arac yasasini kapsiyormu .tesekkurler

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Kapsıyor ana parasının dörtte birini ödemeniz gerekiyor kurtulmak için

  33. Hasan dedi ki:

    Ben il dışındaki 1 sene önce aracım evin yakınında güvenlik gerekçesiyle ile otoparka çekilmiş. 2500 tl otopark ücreti olmuş. Araç otoparkta iken hurdaya ayrılır mı.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz mevcut olduğu için araç teslimi gerekiyor. Ancak araç durmuyorsa mevcut olmayandan yararlanabilirsiniz

  34. SAVAŞ dedi ki:

    1994 MODEL LADA SAMARA VAR. MUAYENESİ GEÇELİ 1 YIL OLDU. VERGİ BORCUNU YAPILANDIRDIM. MAYIS SONUNA KADAR TAKSİTİ ÖDEYECEĞİM. ARABAMI MUAYENEYE SOKMADAN, HURDAYA VEREBİLİRMİYİM. HURDAYA VERİRSEM NE KADAR PARA EDER.? TEŞEKKÜRLER.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz geçen dönem MKE küçük araçları (3500 KG altı) almamıştı MKEnin açıklmasını bekleyiniz

  35. Soner dedi ki:

    Alibey bende83 model eski tofas kartal var borcu yok muaneden gecmiyo curukten dolayi evin onunde duruyor. Calisir durumda ben buyasadan nasil faydalanabilirim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      Değerli okurumuz tebliğ çıksın birde MKE hangi araçlarını alacağını açıklasın durumunuz daha netleşir şu anda bir şey dememiz doğru olmaz biraz bekleyiniz başvuru zaten 31/12/2018 tarihine kadar sürecek.

  36. Sedat demirkıran dedi ki:

    Bende 93 sahin var arac muayene yok ve vergi borcuda var az ama aracimi hurdaya verebilirmiyim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz yararlanabilirsiniz ancak sizin araçlara ücret ödemesi yapmazlar diye düşünüyorum sadece MTV ve plakaya kesilmiş trafik cezaları silinir

  37. YUSUF TAŞ dedi ki:

    MERHABA BABA MIN ÜSTÜNE 1997 MODEL J9 18+1 OTOBÜS VAR SİGORTASINI HİÇ GEÇİRMEDEN YAPTIRDIM AMA FENNİ MUAYENE YE HİÇ KOYMADIM TRAFİKTEN NASIL ÜŞÜRÜRÜM VERGİ BORÇLARINI DA YAPILANDIRDIM ÖDÜYORUM..

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      teslim etmeyi düşünüyorsanız borçları silinir hurdaya ayırmak için vizeye gerek yok büyükşehir veya il özel idaresine teslim edebilirsiniz yasa uygulaması başlayınca

  38. Gökhan Ergin dedi ki:

    Hocam 91 lada almıştım yakın Zaman’da 3000 e mal etmiştim benim aracımıda alıcaklarmı,zararlı edeceğim kilosu 1tl olursa

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz hurdaya vermek zorunlu değil ikincisi önceki hurda yasasında 3500 kg altı araçlara ücret ödenmesi bedelsiz olarak devlet tarafından teslim alındı faydaları sadece plakaya kesilmiş trafik cezalarından bandrol borçlarından kurtuldular

    2. Emre ÇELİK dedi ki:

      Makine Kimyanın para vereceği araçların 3500 kg ın üzerinde olacağını düşünüyoruz.

  39. İbrahim Kaya dedi ki:

    Merhaba Ali bey benim 88 model ford Taunus arabam var çok masraflı olduğu için uzun zamandır yatıyor sigorta vize bitik MTV borcumu taksitlendirdim bu yasadan yararlanabilirmiyim

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz üzerinde şahıs banka haczi yoksa yararlanabilirsiniz

  40. Ayşe Sıral dedi ki:

    98 model araç için seneye başvuru yaparsak onuda kapsarmı acaba. Bavuru 31/12/2018 e kadar süreceği için acaba beklesekmi elimizdeki aracın yaşının 20 olmasını

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz bekleyebilirsiniz sıkıntı yok

  41. murat mert dedi ki:

    Merhaba ben 1987 yılında 1958 model ford marka arabamı noterden vekaletlearabayı verdim o kişi başkasına oda başkasına arabayı vermiş şimdi araba nerede olduğu belli deyil kayıp bana 30yıl sonra vergileri geldi bende yapılandırdım birinci taksidini ödedim diğer taksitlerini ödemeyip yeni çikan yasadan yaralanabilirmiyim hurdaya ayırabilirmiyim

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      aracı mevcut olmayan araç olarak hurdaya ayırabilirsiniz.Bunun için aracın bandrol borçlarının 1/4 ünü ödemeniz gerekmektedir.

  42. Barış ilter dedi ki:

    Merhaba kolay gelsin 1994 renault flash ‘ım var arızası çok mtv ve trafik borcu var hurdaya çıkarmak için ne yapmalıyım hurdaya çıkardığınızda 0 km araç almak zorunluluğu var mi şimdiden teşekkür ederim …

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      hurdaya çıkardığınızda yeni araç alma zorunluluğu yoktur.Hurda yasası resmi gazetede yayınlandıktan sonra trafik tescile gidebilirsiniz.detayları yazımızda da okuyabilirsiniz.

  43. Sedat dedi ki:

    Herkese selamun aleykum şimdi arkadaslar bu kanayan yara hurda yasası 7 senedir bna kan ağlattı araba ÇÜRÜdü hurda oldu çıktı peki buraya kdr tmm eyvallah şimdi diyorki yeni çıkan kanun ver arabanı borcunu sileyim tmm hadi onada eyvallah peki kardesim benim gibi Çekme belgeli yapıp borcu olmayan adam neden arabasını versin bedava ya yada niye kilosu 1 tl ye yani biz vatandaş olarak bu kadar aldatılmaya bu kdr eziyete neden maruz kalıyoruz bunu ben şahsım adına defalarca söyledim BİLİM SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA E DEVLET ÜZERİNDEN YAZIN YADA BU İŞE FARKLI EL ATILSIN ŞİMDİ BORCU OLAN ADAMA YARADI BU YASA BENİM GİBİ BORCU OLMAYAN ADAM NİYE GÖTÜRÜP 500 TL YE ARACINI VERSİN BUNDAN ÖNCEKİ SENELERDE BU BEDEL OLARAK VERİLDİ ARKADAŞLAR UYANIN BU YASA HİÇ KABUL EDİLECEK CİNSTEN OLMADI BEDEL İSTİYORUZ YAZIN HERYERE SUÇUMUZ GÜNAHIMIZ NE BİZİM BEDAVAYA KİMSE MAL VERMESİN YAKIN BENZİN DÖKÜP DAHA İYİ

  44. Bünyamin kıdıl dedi ki:

    Hocam herkes gibi bizde bekliyoruz yasayı sorum şu 1997 model otobüsüm var 13500 kg geliyor ne kadardan alıcaklar araç çalışıyor şuanda değerini verirlermi acaba saygılar

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz MTV ve plakaya kesilmiş cezalar sili,necek geçen dönem MKE 80 kuruş ile 1.30 TL para vermişlerdi KG başına

  45. Gokhan dedi ki:

    Bende 93 Şahin var borcu yok herşeyi tam ama çok masrafı var hurdaya verebilirmiyim versem kaç para verirler ortalama kiminle görüşmem gerekiyor .

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz 3500 KG altını almadılar yani büyük ihtimal yine aracınızın sadece MTV plakaya kesilmiş cezalar var silinme avantajından yararlanabilirsiniz

  46. Emrullah ŞAHİN dedi ki:

    Merhaba. Bnm 86 doganım var borcu yasa çıkınca taksitlendirmiştim ilk iki taksidide peşin ödedim. Aracın sadece kupası var motor falan kapıları bile çaldılar hep durdugu yerde. Araçda haciz gözüküyo. Ne gibi vir yol izlemeliyim.

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz haciz sgk vergi dairesi ise dikkate almayın kişi haczi ise eski tarihli ise icra dairesine başvurunuz süre dolduğundan kaldırırlar ancak haciz yeni ise maalsef yasadan faydalanamazsınız

  47. Emrullah ŞAHİN dedi ki:

    Haciz 2012 tarihli. Muhtemel kaldırılır ozmn. Sagolun.. Peki aracın sadece kupası var bu durumu nasıl yaparım. Aracın 15 yıldır muaynesi ve 2011 den beri sigortası yok yani uzun yıllardır işlem yapmadıgım resmi kayıtlarda mevcut. Hurdaya ayırrken aracın her yeri tahrip edilmiş sadece kupası var gibi seçenek sunabilirmiyim benden aracınç tastamam isterlermi motoru kapısı o su busu yok iskelet var sadece.. Teşekkürler..

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz siz il özel idarelerine veya büyükşehir belediyelerine teslim edeceğinizi için şasi ve motor varsa yeterli olur özür dileyerek kupanın ne olduğunu bilmiyorum bunlarda yoksa mevcut olmayan yararlanıp biriken bandrol borçlarının ana parasının dörtte birini yatırıp hurda yasasından faydalanabilirsiniz

      1. Emrullah ŞAHİN dedi ki:

        Teşekkür ederim bilgileriniz için.. Kupa yani iskelet kaporta. Motor falan yok sadece iskeleti var.

  48. mehmet dedi ki:

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler benin sorum şu 1994 model skodam var borcu yok yasa çıktığında sıfır klmetre araclarda fayda sağlarmı su an satsam ederini vermezler bu yuzden ne yapmamı önerirsiniz

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      Araci hurdaya cikarmanızla yeni araç alınması arasında ilişki yoktur.

  49. ahmet dedi ki:

    admin ne zaman çıkacagı belli mi

    1. Emre ÇELİK dedi ki:

      Resmi Gazetede yayınlanması tahminimizce haziran ayı başı olur

  50. Fuat önen dedi ki:

    1962 model 2500 kğ münibüsüm 2006 yılından beri elimde yok sadece motorun bloku var o gün bugündür vergilerini yapılandırıp ödemekteyim ana paranın 1/4 ü deniyor benim güne kadar ödediğim 5-6 bin tl oldu halen yapılanan taksitim ve iki bandurolüm var ne yapmalıyım tşk ler birde önceki hurda alımında özel idareye gittim aracı istediler sadece seri no yazan motor blok var dedim olmaz dediler tsk ler

    1. Ali Çetinkaya dedi ki:

      değerli okurumuz mevcut olmayandan faydalanabilirsinizsadece oda dediğiniz gibi dörtte biri taksitlendirdiyseniz klesin olarak mevcut olmayandan yararlanacaksanız ödeme yapmayın baNdrol borçları için

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.