Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Kira Beyannamesi Nasıl Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir ?

11.02.2017
269
2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir ?

2016 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verip   vergiden istisna edilecek mesken kira tutarı olan 3.800 TL’den daha fazla kira elde edenler beyanname vermek zorundadırlar. 2017 Kira Beyannamesi Nasıl Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir

Kira Beyannamesi Nasıl Verilir?

Kira Beyannamesi üç yolla Verilir.

  1. Vergi Dairesine Giderek

2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir?  2016 yılında elde etmiş olduğunuz kiralarla ilgili olarak. Kira Beyannamenizi 01-25 Mart 2017 tarihleri arasında en yakın  vergi dairesine giderek Kira beyannamesini doldurarak verebilirsiniz. Başvuru yapacağınız vergi dairesi bağlı bulunduğunuz vergi dairesi olması gerekmez.

     2. Sözleşmeli Muhasebeci Aracılığıyla Gönderilebilir.

2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir?   2016 yılında elde etmiş olduğunuz kiralarla ilgili olarak. Kira Beyannamenizi yine 01-25 mart 2017 tarihleri arasında Serbest Mali müşavirler aracılığıyla gönderebilirsiniz. Beyannamenizi serbest mali müşavirler aracılığıyla göndermek için kira bilgilerinizle birlikte herhangi bir serbest mali müşavire başvurabilirsiniz.

     3.  İnternet Üzerinden Hazır Beyan Sistemi İle

2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir? Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükellefler, istemeleri halinde vergi dairesinden alacakları kullanıcı kodu, parola ve şifreyi kullanmak suretiyle.  Yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebilirler.

Hazır Beyan Sistemi Nedir ?

2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir?  Hazır Beyan Sistemi; gelirleri sadece gayrimenkul sermaye iradı (kira geliri), ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan ya da bunların bir kaçından oluşan mükelleflere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve üçüncü taraf kurumlardan elde edilen bilgiler kullanılmak suretiyle Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistemdir.

Hazır Beyan Sistemine Nasıl Girilir ?

Kira geliri elde eden mükellefler;

  • Kimlik bilgilerini girip özel güvenlik sorularını cevaplayarak
  • İnternet vergi dairesi şifrelerini kullanarak (şifre yoksa herhangi bir vergi dairesine kimlikle başvurarak ücretsiz alabilir) sisteme giriş yapabilirler.

Kimler Hazır Beyan Sistemini  Kullanabilirler ?

Gelirleri sadece ücret, gayrimenkul sermaye iradı, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlar olanlar bu Sistemi kullanabilirler.  Bu gelirlerin yanında ticari kazanç, zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden mükelleflerimiz, bu gelir unsurlarından elde ettikleri gelirleri toplayarak yıllık gelir vergisi beyannamesi vermesi gerektiğinden, bu Sistem‟den beyanname veremezler. Hâlihazırda ücret, kira, MSİ ve DKİ  gelirlerinden dolayı gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar.  Hazır Beyan Sistemi aracılığıyla beyanname verebileceği gibi.  Bu gelirlerine ilişkin olarak ilk defa mükellefiyet tesis ettirerek beyanname verecek olanlar da bu Sistem üzerinden beyannamelerini gönderebileceklerdir.  Bu kapsamda, daha önce ücret, kira, MSİ ve DKİ gelirlerinden dolayı gelir vergisi mükellefiyeti bulunmayanların Hazır Beyan Sistemi’nden beyannamelerini elektronik ortamda onayladıkları anda adlarına gelir vergisi mükellefiyeti tesisi ve vergi tahakkuku işlemleri Sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

Hazır Beyan Sistemine Giriş Nasıl yapılır ?

2017 Kira Beyannamesi Nasıl  Verilir Hazır Beyan Sistemi Nedir Nasıl Girilir?  Hazır Beyan Sistemine; Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresindeki internet sayfasında yer alan linkleri tıklayarak  ya da  internet Vergi Dairesinin intvd.gib.gov.tr  adresinden ulaşabilirsiniz.  Sisteme https://intvrg.gib.gov.tr/index_gmsi.html  adresinden girebilirsiniz. Bu adrese  girdikten sonra Kira beyannamenizi verebilirsiniz.

Kira Beyannamesinde İndirim Nasıl Olur Hangi Giderler İndirilebilir Konulu Yazımız için Tıklayınız

Kirada Oturup Kirada Evi Olanlar Beyanname Verecek mi Konulu yazımız için Tıklayınız

Kira Vergisi Nedir Nasıl Verilir Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

2017 Kira (GMSİ) Beyannamesi Kimler Vermesi Gerekiyor Nasıl verilir Ödeme Nasıl Yapılır Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

Sorularla Kira Geliri Kira Beyanı İçin Son Gün 25 Mart Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

Sıfır Araç alımlarına ÖTV İndirimi Geliyor mu Vergi İndirimi Üst Sınırı Ne Kadar  Konulu Yazımız İçin Tıklayınız

 

 

 

 

 


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.