Vergi ve Güncel Haber Portalı

2020 Yılı Vergi Ödemelerinde Yeni Dönem Başlıyor!

2020 Yılı Vergi Ödemelerinde Yeni Dönem Başlıyor!

2020 Yılı Vergi Ödemelerinde Yeni Dönem Başlıyor! Yeni yıla girmemize sayılı zamanın kaldığı şu günlerde Ziraat Bankası 2020 yılına 20 yeni uygulama modülü ile girmeye hazırlanıyor. Ziraat Bankası yaptığı yeni çalışmaları ile mükelleflerin hatasız ve son derece kolay bir şekilde vergilerini ödemeleri için imkan sunmak için hazırlanıyor. Ziraat Bankası 2020 yılına sayılı zaman kala geliştirmiş olduğu 20 yeni uygulama çalışması ile mükelleflere hatasız ve kolay bir şekilde vergi ödemelerini gerçekleştirmek için imkan sunmaktadır.

Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, yaptığı açıklamalarında 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren olmak üzere vergi ödemelerinin Ziraat Bankası’nın ATM, İnternet Bankacılığı, Ziraat Mobil, Kısa Mesaj SMS, çağrı merkezi ve operasyonda inovasyon uygulaması olan OPİ aracılığı ile son derece hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Gerçekleştirilen çalışmalar arasında T.C. kimlik numarası ya da barkod okutma teknolojisinin kullanılması gibi pek çok ilke imza atan Ziraat Bankası’nın gerçekleştirdiği yeni uygulamaları arasında işlem yoğunluğu, yazılım uygulamaları gibi özel durumları mevcut olan kurumsal müşterileri için kanal çeşitlendirilmesi hızlı ve takip edilebilir tahsilat sistematikleri de bulunmaktadır.

2020 Yılı Vergi Ödemede Barkod Okuma Teknolojisi Kullanılacak!

2020 Yılı Vergi Ödemede Barkod Okuma Teknolojisi Kullanılacak, Ziraat Bankası kurumsal müşterilerin vergi tahsilatları için etkin çözümler sunmaktadır. Ziraat Bankası dosta transferi (SFTP), SWİFT, OPİ uygulaması, toplu vergi tahsilatı, otomatik ödeme talimatı gibi pek çok alternatif yöntemler sunmaktadır. Bankanın geliştirmiş olduğu yeni uygulamalar ile vergi ödemelerini kurumsal firmalar için bir üst seviyeye taşımış bulunmaktadır. Bankanın yeni uygulamaları arasında Barkod Okuma teknolojisi de yer almaktadır. Gerçekleştirilen bu uygulama ile artık Türkiye ilk kez Barkod Okutma sistemi ile ilk kez vergi ödemesini yapabilecek. Vergi ödemesini gerçekleştirmek için sisteme hiçbir bilgi girmenize gerek bulunmadan belge üzerindeki barkod direkt olarak okutma işlemi ile yapılacaktır.

Mükellefler vergi ödemelerini gerçekleştirirken, bağlı bulundukları Vergi Dairelerince ya da GİB internet vergi dairesi üzerinden ve interaktif vergi dairelerinden alacakları Vergi Tahakkuk Fişinin sağ üst tarafında bulunan barkodu, ATM üzerinde bulunan optik barkod okuyucuya tutarak ya da Ziraat Mobil üzerinden cep telefonuna barkodu okuttuktan sonra vergi ödeme işleminiz son derece hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Vergi ödeme işlemlerinizi ATM üzerinden barkod okuyucusu ile yapabilmek için Türkiye genelinde toplam olarak barkod okuyuculu ATM adedi 5 binden fazladır. Ziraat Bankasının sunduğu bu teknoloji sisteminden bankanın müşterisi olmayan mükelleflerde faydalanabilirler.

Ziraat Bankası’nın Yeni OPİ Uygulaması

Ziraat Bankası’nın Yeni OPİ Uygulaması, Kurumsal firmaların kullanımı için geliştirilmiş olan Operasyonda İnovasyon(OPİ) uygulaması ile yapılmak istenen amaç ise, toplu vergi tahsilatı girişi gibi pek çok işlem için direkt olarak Ziraat Bankası’na talimat verilebilecektir. Ziraat bankası tarafından geliştirilen OPİ uygulaması, yoğun bir şekilde vergi ödemesi olan ya da yoğun bankacılık işlemleri olan müşterilerimiz için hazırlanmıştır. Geliştirilen OPİ uygulaması ile müşterilerimiz vergi ödemeleri dışında EFT, havale, maaş ödemeleri gibi işlemleri toplu olarak gerçekleştirebilecektir. Gerçekleşen işlemleri anlık olarak izleyebileceği gibi dilerse diğer banka işlemlerini de uygulamaya entegre edebilecektir.

Ziraat Bankası’nın kurumsal müşterisi olanlar kendi SWİFT kodu (BIC) olanlar, vergi borçlarını MT101 mesaj tipi ile gönderecekleri SWİFT mesaj ile otomatik olarak kolay bir şekilde ödeme işlemlerini yapabilirler. Ziraat Bankası müşterisi olanlar anında, müşterisi olmayanlar ise bankanın müşterisi olduğunda kendilerine ait olan tüm vergi, harç, resim ve ceza ödemelerini internet bankacılı üzerinden yapabilirler. ATM, zirat mobil, çağrı merkezi ve şube kanallarından işlemlerini sadece T.C. kimlik numarası ya da Vergi Kimlik Bilgilerini girerek yapabileceklerdir. Gerçekleştirilen bu sistem ile birlikte amaç mükelleflerin hatalı ya da eksik vergi ödeme gibi sorunları tamamen ortadan kaldırmaktır.

2020 Yılında Verginizi Otomatik Ödeme Talimatı ve SMS ile Ödeyebilirsiniz!

2020 Yılında Verginizi Otomatik Ödeme Talimatı ve SMS ile Ödeyebilirsiniz! Vergi ödemelerini aksatmadan düzenli olarak ödeyen mükellefler artık vergi işlemlerini sürekli olarak takip etmek zorunda kalmayacak. Bu şekilde de vergi ödemesinde gecikme ve düşme kaygısına son. Mükellefler online olarak sorgulanabilen tüm vergi ödemeleri için otomatik ödeme talimatı verebileceklerdir. Bu işlem için 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekmektedir.

Ziraat Bankası’nın yenilikleri saymakla bitmiyor. Bankanın yeni uygulamalarından biri de SMS yöntemi ile vergi ödemesi gerçekleştirmektir. Bu uygulamayı kullanmak isteyen mükellefler için kısa SMS talimatı ile verginizi ödeyebiliyorsunuz. SMS yöntemi ile vergi ödeme şeklini tercih eden mükellefler, 7 gün 24 saat bir tek SMS ile vergi ödemelerini gerçekleştirebilirler.

2020 Yılı İçin Ziraat Bankası’nın Hazırladığı Yeni Uygulamaları

2020 Yılı İçin Ziraat Bankası’nın Hazırladığı Yeni Uygulamaları, bankanın hazırladığı yeni yıl uygulamaları aşağıdaki gibi olmaktadır.

Şubeden Yapılan Ödemeler

  • Barkod okuma,
  • Tahakkuk numarası ile ödeme,
  • C. kimlik ya da vergi kimlik numarası ile ödeme,
  • Plaka numarası ile ödeme,
  • Toplu tahsilat,
  • Otomatik ödeme,

ATM Üzerinden Yapılan Ödemeler

  • Barkod okuma,
  • C. kimlik ya da vergi kimlik numarası ile ödeme,

SMS ile Yapılan Ödemeler

  • Tahakkuk numarası ile ödeme,

İnternet Bankacılığı ile Yapılan Ödemeler

  • Tahakkuk numarası ile ödeme,
  • C. kimlik ya da vergi kimlik numarası ile ödeme,
  • Plaka numarası ile ödeme,
  • Otomatik ödeme,

Mobil Bankacılık ile Yapılan Ödemeler

  • Barkod okuma,
  • Tahakkuk numarası ile ödeme,
  • C. kimlik ya da vergi kimlik numarası ile ödeme,
  • Plaka numarası ile ödeme,
  • Otomatik ödeme,

OPİ ile Yapılan Ödemeler

  • Toplu Tahsilat,

SWİFT ile Yapılan Ödemeler

Tahakkuk numarası ile ödeme,

Vergi Dairesi Resen Terk İşlemleri Nasıl Yapılır?

İcralık Borcun Varlık Şirketine Devredilmesi Durumunda Ne Yapılabilir?


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.