Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

21.12.2020
936
2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

Gayrımenkul Türü Gayrimenkulünüzün türü hangisi ise (Mesken, işyeri, Diğer, Hak) onu seçiniz.

 

Bu ekrana elde Edildiği Süre (Ay) 2021 yılında gayrimenkulden kaç ay süreyle kira elde ettiyseniz o bilgiyi giriniz.

Hisse

Gayrimenkul üzerinde sahip olduğunuz hisseyi ifade eder.

ÖNEMLİ NOT: Hisse oranı bilgisi önemlidir. Çünkü vergi değeri, kira geliri, vergi kesintisi, stopaj gibi bilgilerin hissenize isabet eden tutarlarını girmeniz gerekmektedir.

Vergi Değeri

Sadece bina ve arsalar için bu değeri biliyorsanız giriş yapınız. Vergi değeri, bina veya arazinin emlak vergisi değeridir.

Kira Geliri (Hisseye Düşen)    

Kira Geliri (Hisseye Düşen), 2021 yılında elde ettiğiniz toplam kira geliridir. Aylık, 3 aylık veya farklı vadelerle almış olmanız fark etmeyecektir. Her durumda yıllık toplam tutar yazılacaktır. Bu bölüme gayrisafi tutar yani; hiçbir gider, indirim veya kesinti düşülmeyen kira tutarı yazılacaktır.

Kesilen Gelir Vergisi

Gayrimenkullerinizin kiracıları tarafından size yapılan kira ödemelerinden Gelir Vergisi Kanununu gereği yaptıkları vergi kesinti tutarını giriniz. Girdiğiniz kesinti (stopaj) tutarı gayrimenkulün kira gelirinin %20’sini aşamaz.

İl/İlçe, Adres, Adres No

İl/ilçe, Adres ve Adres No kısmı Adres Gir/Güncelle kısmı doldurulduktan sonra otomatik olarak aktarılacaktır.

Adres Gir/Güncelle

Adres Numarası T.C. içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünün Adrese Dayalı Kayıt Sisteminde (AKS) yer alan ülke sınırları içindeki tüm gayrimenkullere ait 10 haneli özel bir numaradır. Adres Gir/Güncelle butonuna basıldıktan sonra adres numarasının bilinip bilinmeme durumlarına göre aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

Adres Numarası Bilinmiyor

Adres numarası bulma ekranına geçmek için „KİRA GELİRLERİNİZ VE BU GELiRLERİ ELDE ETTİĞİNİZ GAYRİMENKULLERE İLİŞKİN BİLGİLERİNİZ‟  bölümünde yer alan „Adres Gir / Güncelle‟ butonuna basılması gerekmektedir.

Satır Sil

Gayrimenkul silmek için her bir satırın sonunda bulunan „Satır Sil‟ butonuna basarak istediğiniz gayrimenkulleri silebilirsiniz.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.