Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

21.12.2020
924
2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

Kiraya veren tarafından ödenen aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri:

2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme.Kira geliri elde edilen gayrimenkule ilişkin; elektrik, su, ısıtma giderleri ile asansör giderlerinin, kiraya veren tarafından ödenmesi halinde söz konusu giderler indirim konusu yapılabilecektir. Söz konusu giderlerin kiracıya ait bulunması ve onun tarafından ödenmesi halinde kiraya veren bu giderleri hasılattan indiremez.

Kiraya Verilen Malların İdaresi için Yapılan İdare Giderleri:

2021 Kira beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme. Kiraya verilen malların idaresi için yapılan ve gayrimenkulün önemi ile uygun olan idare giderleri indirim konusu yapılabilecektir. Örneğin; altı daireli bir apartmanda profesyonel yönetici tutulması uygun olmayıp, bu giderlerin hasılattan indirim konusu yapılması mümkün değildir.

Kiraya Verilen Mal ve Haklara Ait Sigorta Giderleri:

2021 Kira beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme. Kiraya veren tarafından mal ve hakların sigorta ettirilmesi ve bu nedenle sigorta primi ödenmesi halinde ödenen bu primler hasılattan indirilebilir. Öte yandan, kiraya verilen mal ve haklara ilişkin sigorta giderlerinin gayrisafi hasılattan indirilebilmesi için söz konusu giderlerin kira geliri elde edilen gayrimenkule ilişkin olması gerekmektedir.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.