Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

21.12.2020
822
2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

Gerçek Gider Yöntemi Nedir?

Bu yöntemi seçtiğinizde Gelir Vergisi Kanununun 74’ncü maddesinde sayılan türden giderlerinizi belgelendirmek kaydıyla gider olarak düşebilirsiniz.

Gerçek Gider Yöntemini Nasıl Seçeceğim?

Gerçek Gider Yöntemini Nasıl Seçeceğim?  Gerçek gider yöntemini tercih ediyorsanız öncelikle, “GERÇEK GİDER YÖNTEMİNİ SEÇİYORUM” ifadesinin başındaki kutucuğu tıklamanız gerekir.  Alt kısımda yer alan “GİDER TÜRÜ” başlığı altında 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu‟nun 74. Maddesinde yer alan gider türleri belirtilmiştir. Kira geliri elde ettiğiniz dönemde yapmış olduğunuz gider tür ve türlerinin karşısındaki alana toplam gider tutarını giriniz. Bu gider kalemlerine ilişkin mevzuata kutuların yanında bulunan „ ‟ butonlara basarak ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler girildikten sonra girilen tutarlar “Meskene Ait Gider Tutarınız (Hisseye Düşen)” ve “işyeri, Diğer Ve Hakka Ait Giderler (Hisseye Düşen)” bölümlerine sistem tarafından otomatik aktarılacaktır.

Gerçek giderlerinizi mesken ve diğerleri olarak ayrı ayrı girmenizin sebebi; vergi hesaplamasında mesken veya meskenlerinize ait gerçek giderlerinizin istisnaya isabet eden kısmının gider olarak düşülememesidir.  Gerçek giderlerinizi mesken ve diğerleri olarak ayrı ayrı girdiğinizde istisnaya isabet eden gerçek gider tutarını Sistem otomatik olarak hesaplayarak vergi hesaplamasında dikkate alacağından başka herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.