Vergi ve Güncel Haber Portalı

2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

21.12.2020
931
2021 Kira Beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme (Resimli Anlatım)

Örnek:

Ahmet EMRE, sahibi olduğu konutu 2015 yılında kiraya vermiş olup, 9.000 TL kira geliri elde etmiştir. Başka geliri bulunmayan ödevli gayrimenkulü ile ilgili olarak, 2.000 TL harcama yapmış olup, gerçek gider yöntemini seçmiştir. Mükellefin gerçek gider olarak indirebileceği tutar, 2.000 TL tutarındaki toplam giderin vergiye tabi hasılata isabet eden kısmı kadar olacaktır.

 

 

 

Kalan Kira Geliriniz

Gelir Vergisi Kanunu gereği eğer mesken veya meskenlerden kira geliriniz var ise “istisna Düşüldükten Sonra Kalan Kira Geliriniz” den, beyana tabi gayrimenkullerle ilgili “GİDER” bölümündeki tutar düşüldükten sonra kalan pozitif tutardır.

Gelir Vergisi Kanunu gereği eğer mesken veya meskenlerden kira geliriniz yok ise “Kira Geliriniz” den, beyana tabi gayrimenkullerle ilgili “GİDER” bölümündeki tutar düşüldükten sonra kalan pozitif tutardır. “Zarar” Gelir Vergisi Kanunu gereği eğer mesken veya meskenlerden kira geliriniz var ise “istisna Düşüldükten Sonra Kalan Kira Geliriniz” den, beyana tabi gayrimenkullerle ilgili “GİDER” bölümündeki tutar düşüldükten sonra kalan negatif tutardır; ya da, Gelir Vergisi Kanunu gereği eğer mesken veya meskenlerden kira geliriniz yok ise “Kira Geliriniz” den, beyana tabi gayrimenkullerle ilgili “GİDER” bölümündeki tutar düşüldükten sonra kalan negatif tutardır.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.