Vergi ve Güncel Haber Portalı

2017 Kira beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme ( Resimli Anlatım )

2017 Kira beyannamesi Hazır Beyan Sistemi Üzerinden Gönderme ( Resimli Anlatım )

İade Edilecek Vergi

Hesaplanan gelir vergisinden kesinti yoluyla ödenen vergiler ile asgari geçim indirimi tutarının düşülmesi sonucu oluşan negatif değerdir.

Ödenecek Damga Vergisi

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu‟nun 1 Sayılı Tablosunun “IV. Makbuzlar ve diğer kâğıtlar” bölümünde yer alan “Yıllık gelir vergisi beyannameleri” maddesi nedeniyle alınan vergidir.

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu‟nun 1. maddesinde; “Bu kanundaki kâğıtlar terimi, yazılıp imzalamak veya imza yerine geçen bir işaret konmak suretiyle düzenlenen ve herhangi bir hususu ispat veya belli etmek için ibraz edilebilecek olan belgeler ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan belgeleri ifade eder.” denilerek bu tür işlemler damga vergisine tabi tutulmuştur.

Dolayısıyla damga vergisi, herhangi bir konuyu ispat ve belli etmek için ibraz edilebilecek belgeler üzerinden alınan bir vergi olup beyana tabi yılık kira gelirini beyan eden ve gelir vergisini ödemek isteyen mükelleflerin vergisini ödemek için yaptığı beyan ve bildirimler için ödenen bir vergidir.


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Vergi ile ilgili tüm bilgileri, platformumuzda bulabilirsiniz.